Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
søndag
27 mai 2018

Barnefamilie sykler uten hjelm «fordi det er mest naturlig»

- Menneskeheten har klart seg uten sykkelhjelm i hundretusener av år. Hvorfor skal myndighetene og internasjonale hjelmprodusenter putte plast og skumgummi på hodet til barna våre? Vi vet for lite om skadevirkningene av sykkelhjelm, sier en trebarnsmor fra Oslo

Sykkelhjelmen har reddet barn fra alvorlige og fatale skader i hodet siden den ble innført på midten av 80-tallet. Likevel har tusenvis av norske familier nå valgt å nekte barna sine å bruke den.

– Da jeg var liten, bestemte plutselig foreldrene mine at jeg skulle bruke hjelm hver gang jeg var ute og syklet. Jeg har tilgitt dem. De visste ikke bedre, men det gjør jeg. Mine barn skal ikke bruke hjelm, sier en trebarnsmoren.

Hun tok valget om å nekte barna sykkelhjelm etter å ha lest om en liten gutt som holdt på å bli kvalt etter å ha satt fast hjelmen i et gjerde.
– Men dette forteller selvsagt ikke internasjonale, griske sykkehjelmprodusenter oss! Ved hjelp av myndighetene og historier om hvor mange millioner hjelmene har reddet, presser de dette ned over hodene på barna våre. Jeg nekter å la barna mine bli utnyttet i dette kyniske spillet. Når de sykler uten hjelm, er det Moder Jord som bestemmer utfallet.

Trebarnsmoren har nå opprettet en gruppe på Facebook der felles motstandere av sykkelhjelm for barn kan dele historier de har hørt av andre og spre litt sammenrasket forskning som er tatt ut av sammenheng.

– Jeg opplever massiv støtte fra folk inne på den lukkede gruppen min der bare motstandere av sykkelhjelm for barn slipper til, sier trebarnsmoren.

Hun vurderer nå å starte en gruppe for foreldre som nekter barna sine å bruke bilbelte.
– Vikingene brukte ikke bilbelte. Eidsvoll-mennene brukte ikke bilbelte. Einar Gerhardsen brukte ikke bilbelte. Hvorfor skal vi gjøre det? Mennesker blir utnyttet av kyniske bilprodusenter som bare vil tjene penger. Vi har flere eksempler på at bilbelte dreper, sier trebarnsmoren.
– Men bilbeltet redder jo langt flere enn det dreper?
– Det gjør vaksine også, men jeg er ikke så dum at jeg lar meg lure av den grunn!

Mest leste

Mest leste

Spanske pensjonister flytter til Norge

– Jeg har alltid drømt om å nyte pensjonisttilværelsen på en terrasse i et varmere land, sier Miguel Perez (71).

Mann reddet ut av varm bil

En mann i 50-årene ble i dag formiddag reddet ut av en glovarm bil foran Strømmen Storsenter.

Samfunn som har vært dritings i en måned på grunn av kristne helligdager er bekymret for at ramadan skal gå ut over muslimers arbeidskapasitet

– Så fort jeg blir edru nok til å gå på jobb, skal jeg følge med på den lugubre gjengen der, sier...

Regjeringen lanserer supertriks mot høye bensinpriser

– Om bensinen koster 10 kroner eller 17 kroner, er ett fett for meg. Jeg har et triks, og det deler jeg...

Neste innlegg

Mest leste

Mest leste

Spanske pensjonister flytter til Norge

– Jeg har alltid drømt om å nyte pensjonisttilværelsen på en terrasse i et varmere land, sier Miguel Perez (71).

Mann reddet ut av varm bil

En mann i 50-årene ble i dag formiddag reddet ut av en glovarm bil foran Strømmen Storsenter.

Samfunn som har vært dritings i en måned på grunn av kristne helligdager er bekymret for at ramadan skal gå ut over muslimers arbeidskapasitet

– Så fort jeg blir edru nok til å gå på jobb, skal jeg følge med på den lugubre gjengen der, sier...

Regjeringen lanserer supertriks mot høye bensinpriser

– Om bensinen koster 10 kroner eller 17 kroner, er ett fett for meg. Jeg har et triks, og det deler jeg...